De educatief multimediaal ontwikkelaar is competent waar het de 4 ontwerpfasen van een educatief multimediaal project/product betreft.
Basiscursus PHP:
Om mij te verdiepen in een databasa heb ik de basiscursus PHP gevolgd bij het Learning Centre aan de NHL. Tijdens deze cursus heb ik leren programmeren door verschillende opdrachten te maken. Ik vond de basiscurcus erg pittig en ik heb daarom ook veel hulp gehad van Yvonne. Uiteindelijk heb ik het certificaat in ontvangst mogen nemen en zijn we samen na de cursus hard bezig gegaan om met PHP onze website te programmeren.
Moodboard:
Om een beeld te krijgen van ons plan en het meer visueel te maken heb ik een moodboard gemaakt. Dit moodboard heb ik gemaakt door middel van Popplet. Dit is een website die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld woordspinnen en moodboards te maken. Het doel van mijn moadboard is om de sfeer van de website aan te geven. Ik laat zien welke kleuren ik wil gebruiken. Door de plaatjes van de spelletjes erin te plaatsen, laat ik zien dat het op de website de bedoeling is om stappen te maken (een pad te bewandelen).


Storyboard:
Ook heb ik een storyboard gemaakt. Dit zijn verschillende tekeningen van hoe de website er uit moet komen te zien. Als ik het storyboard vergelijk met het eindresultaat kan ik zien dat de plaatjes die ik in mijn hoofd had goed terug zijn gekomen in het product.
Het Storyboard moet laten zien dat er interactie is tussen de docent en de leerlingen. Op het moment dat de docent een cijfer invoert, gebeurt er iets op de pagina van de leerling. Namelijk, het poppetje gaat verplaatsen. Op het moment dat een leerling een account aanmaakt, komt er een naam in de lijst bij de docent te staan.



Doorloopschema:

PHPMyAdmin:
Om de gegevens op te slaan hebben wij gebruik gemaakt van PHPMyAdmin. Dit is een database die alle nieuwe gegevens van de website opslaat. We hebben 2 databases aangemaakt. 1 voor de gegevens van de accounts en 1 voor de toetsen. In de eerste database staan alle gegevens van alle mensen die een account aanmaken op de website. Iedereen krijgt een eigen ID-nummer. Verder worden de voornaam, achternaam, geslacht, studentnummer, functie, schoolmail en het wachtwoord (vergrendeld) in de database opgeslagen.
In de tweede database gaat het om de toetsen. De docent kan iedere toets een naam geven. Deze naam komt met een ID-nummer in de database. Als de docent op de website een cijfer invoert, komt dit in de eerste database te staan. Als de docent de naam van de toets veranderd, komt dit in de tweede database te staan.


Diagram:
Onze website bestaat uit 4 elementen. De website is gebouwd met PHP. Dit is ook het grootste onderdeel van de site. Daarnaast hebben we HTML en CSS gebruikt om de opmaak van de website te maken. MyAdmin slaat alle gegevens op en is daarom ook een belangrijk onderdeel van de website. Zie hieronder de 'taalverdeling'.

Maak jouw eigen website met JouwWeb